Skip to content

Διάσημοι με ψωρίαση που το μοιράστηκαν δημόσια με το κοινό τους

Διάσημοι με ψωρίαση που το μοιράστηκαν δημόσια με το κοινό τους

Διάσημοι που έδωσαν «φωνή» στη νόσο είτε μέσα από δικά τους βίντεο και κείμενα, είτε συμμετέχοντας σε καμπάνιες ενημέρωσης μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε «πρεσβευτές».

Τι κοινό έχουν το διάσημο μοντέλο και ηθοποιός Cara Delevingne, o ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, η 12 φορές νικήτρια Ολυμπιακών μεταλλίων, κολυμβήτρια Dara Torres και η τηλεπερσόνα Kim Kardashian;

Ζουν όλοι τους με την ψωρίαση και δεν φοβήθηκαν να το μοιραστούν με το κοινό τους, μιλώντας για αυτήν ανοιχτά, χωρίς να φοβούνται την αντίδραση των θαυμαστών τους.

Και η λίστα δε σταματάει εδώ: η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων του CNN, Zain Verjee, μοιράστηκε πριν από τέσσερα χρόνια τη δική της εμπειρία μέσα από ένα προσωπικό κείμενο στον ιστότοπο του μεγάλου ειδησεογραφικού καναλιού, στο οποίο δεν έκρυψε τον πόνο και την απογοήτευση που ένιωσε τα πρώτα χρόνια, αλλά και τον τρόπο που τόσο η μητέρα της όσο και ο γιατρός της τη βοήθησαν να ξεπεράσει εκείνη τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την ψωρίαση.

Η τραγουδίστρια Britney Spears από την πλευρά της δε δίστασε να φωτογραφηθεί στο κόκκινο χαλί με ένα υπέροχο κοντό φόρεμα που άφηνε ακάλυπτα τα γυμνά, και με εμφανή τα σημάδια της ψωρίασης, πόδια της.

Ο δύο φορές βραβευμένος με Πούλιτζερ, συγγραφέας, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας John Updike εξέθεσε στο κοινό τη δική του περιπέτεια μέσα από ένα πολυδιαβασμένο άρθρο στην έγκριτη αμερικανική εφημερίδα New York Times, ενώ και η Ελληνίδα δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου δεν έχει κρύψει τη δική της ιστορία και τους τρόπους που εκείνη αντιμετωπίζει τη δική της ψωρίαση.

Ο Αrt Garfunkel του διάσημου συγκροτήματος Simon & Garfunkel, ο Liam Gallagher, τραγουδιστής μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες της Μεγάλης Βρετανίας, των Oasis, η επίσης τραγουδίστρια Cindy Lauper, ο κωμικός Jon Lovitz και o αθλητής του golf Phil Mickelson είναι μόνο μερικοί από τους πλέον διάσημους ανθρώπους που επέλεξαν να εκθέσουν το πρόβλημά τους με σκοπό να ενημερώσουν, να εκπαιδεύσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να δείξουν ότι η ψωρίαση μπορεί να αγγίξει τους πάντες και πως υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί.

Ξεπέρασαν τον φόβο για την αντίδραση των θαυμαστών τους και έδωσαν «φωνή» στη νόσο είτε μέσα από δικά τους βίντεο και κείμενα, είτε συμμετέχοντας σε καμπάνιες ενημέρωσης μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε «πρεσβευτές», δείχνοντας τον δρόμο και δίνοντας θάρρος σε όλους εκείνους που σιωπούν ζώντας με τον φόβο της απόρριψης.

Μιλώντας όλοι μαζί ανοικτά για την ψωρίαση, νικάμε τον φόβο και τις προκαταλήψεις που προκύπτουν από την άγνοια και χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ήπια, μέτρια ή σοβαρή; Γνώρισε καλύτερα τη δική σου ψωρίαση! Ξεκίνα από εδώ

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν επίσης

Καθημερινά χρήσιμα

Έξυπνα μυστικά για την τήρηση της θεραπείας σας

Η ψωρίαση είναι μία χρόνια πάθηση αλλά, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστά οι θεραπείες, μπορούν να σας βοηθήσουν να την διαχειριστείτε αποτελεσματικά.

Δείτε τα εδώ

8 συμβουλές σε 8 λεπτά

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την επίσκεψη στο γιατρό σας κατεβάζοντας αυτές τις 8 συμβουλές.

Κατεβάστε το εδώ

Αποτελέσματα έρευνας PSO Happy

Δείτε τα αποτελέσματα για την Ελλάδα από την παγκόσμια έκθεση PSO Happy όπου παρουσιάζει τον δείκτη Ευτυχίας των ανθρώπων με ψωρίαση.

Κατεβάστε την εδώ