Skip to content

“Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕ
ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΩΝΕΙ

#EVERYDAYPSORIASISΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης θα θέλαμε να μοιραστούμε με όλους εσάς ένα μήνυμα ενότητας.

Μπορείτε να δείτε και να μοιραστείτε το video μας με την #EverydayPsoriasis ιστορία, που προβάλλει καθημερινές προσωπικές νίκες ατόμων με ψωρίαση:
Η ψωρίαση με παρακίνησε να το κάνω
Ζωγραφιά ενός χεριού με μια καρδιά να αιωρείται

Ένα μήνυμα ελπίδας
παρ’ όλες τις αντιξοότητες

Η ψωρίαση ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο – όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά.


Η απομόνωση: το καθημερινό βάρος του να ζεις με την ψωρίαση δεν αφορά μόνο το δέρμα.


Χρειάζεται μία πραγματικά δυνατή κοινότητα ατόμων που θα παραμένει ενωμένη, καλά πληροφορημένη και πάντα σε επαφή. Το #EverydayPsoriasis έχει στόχο να προβάλει την αξία της υποστήριξης σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα με την πάθηση.


Μια αντιμετωπίσιμη πάθηση με μία ενεργή παγκόσμια κοινότητα.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθουμε προβληματισμένοι και να έχουμε σκαμπανεβάσματα με την ψωρίαση. Ο καθένας έχει τη δική του εμπειρία με την πάθηση και δεν υπάρχουν «σωστά» ή «λάθος» αισθήματα.

Όμως, η κοινότητα είναι εδώ για να μας δείξει πως δεν είμαστε μόνοι – πως υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να βοηθήσουν. Είτε πρόκειται για έναν που συμπάσχει, είτε για κάποιον επαγγελματία στον τομέα της υγείας, είτε για κάποιο σύλλογο ασθενών, υπάρχει μία κοινότητα ανθρώπων που μπορούμε να απευθυνθούμε για υποστήριξη.

Και μπορεί να μην υπάρχει πλήρης ίαση για την ψωρίαση προς το παρόν, όμως υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα με θεραπείες ή/και με αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, ώστε να την έχουμε υπό έλεγχο.

Δεν είναι σπάνιο να νιώθουμε απομόνωση ή ακόμα και απόγνωση μερικές φορές –ωστόσο όταν έρθουν οι δύσκολες στιγμές θα είναι κοντά μας άνθρωποι και οργανισμοί που μπορούν να μας στηρίξουν. Επίσης, με το να είμαστε μέρος της κοινότητας μπορεί να βοηθήσουμε κι άλλους που νιώθουν το ίδιο!


Σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε;

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης είναι μία ημέρα που στηρίζει και ενώνει αυτούς που πάσχουν από ψωρίαση.
Όμως, η ψωρίαση επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων κάθε μέρα. Εκτός από αυτή τη σημαντική ημέρα μέσα στο έτος που ενημερώνει, υπάρχουν και εκείνοι που μπορείς να στραφείς για καθημερινή υποστήριξη.

Βρες εδώ ενώσεις και οργανισμούς που μπορούν να σε βοηθήσουνΖωγραφιά έξι ατόμων με την πλάτη, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον.

Μοιράσου τη δική σου ιστορία στο #EverydayPsoriasis

Σε ενθαρρύνουμε να μοιραστείς τη δική σου ιστορία #EverydayPsoriasis. Ποιες καθημερινές προκλήσεις κατάφερες να ξεπεράσεις; Πώς σε βοήθησαν οι φίλοι, η οικογένειά σου αλλά και η ευρύτερη κοινότητα ατόμων με ψωρίαση;

Με ποιον τρόπο άλλαξες προς το καλύτερο κατά τη διάρκεια αυτού του προσωπικού σου ταξιδιού με την ψωρίαση;

psoriasis man kryfto

Η αλλαγή μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά τις περισσότερες φορές το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια.

Εμπιστεύσου τον δερματολόγο και μάθε πότε είναι ώρα να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.

Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου.

Η ΛΥΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ


Για τη LEO Pharma

Έχοντας ιδρυθεί το 1908 στη Δανία, η LEO Pharma έχει αφιερώσει δεκαετίες έρευνας και ανάπτυξης για την προαγωγή της επιστήμης της δερματολογίας, θέτοντας νέα πρότυπα φροντίδας για άτομα με δερματικές παθήσεις.

Μάθε περισσότερα για την αποστολή μας να βοηθάμε ανθρώπους να αποκτήσουν υγιές δέρμα →
PSO UNITED PSO NOW ACT

Σχετικά με τη Διεθνή Ομοσπονδία για την Ψωρίαση

O IFPA παρουσιάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης ως μία ετήσια ημέρα που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ψωρίαση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Οκτωβρίου για παραπάνω από μία δεκαετία.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης τα μέλη του IFPA και οι υποστηριχτές του, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ώστε να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την ψωρίαση.

Τον Οκτώβριο του 2021 είναι ο τρίτος χρόνος μίας τριετούς καμπάνιας: ΕΝΩΜΕΝΟΙ • ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ • ΣΕ ΕΠΑΦΗ και είναι αφιερωμένη στην κοινότητα της ψωρίασης.

Χρήσιμες πηγές

Για πληροφορίες σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, ο IFPA προτείνει τα παρακάτω:

Global Psoriasis Atlas
Ανακάλυψε βασικά στοιχεία για την ψωρίαση και πώς αντιμετωπίζεται σε άλλες χώρες.

Global Psoriasis Coalition
Υποστηρίζει στοχευμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ψωρίασης σε όλα τα επίπεδα -ατομικά, ως κοινότητα, κυβερνητικά αλλά και κοινωνικά.

PsoProtect
Το PsoProtect είναι ένα διεθνές μητρώο όπου εργαζόμενοι στους υγειονομικούς κλάδους αναφέρουν τα αποτελέσματα που έφερε η πανδημία COVID-19 στα άτομα με ψωρίαση.

PsoProtectMe
Έχει ως στόχο να βοηθήσει την παγκόσμια κοινότητα ατόμων με ψωρίαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μπορείς να ενημερώνεις πως νιώθεις, ακόμα κι αν είσαι καλά, έτσι θα βοηθήσεις ώστε να κατανοήσουμε πώς η πανδημία επηρεάζει τα άτομα με ψωρίαση.


#EverydayPsoriasis | #UnitedNowAct | #WPD2021 | #ΦτουΞελευθερία

MAT-50869 | Ημερομηνία προετοιμασίας: Σεπτέμβριος 2021

Παραπομπές

1. Russo PA, Ilchef R, Cooper AJ. Australas J Dermatol. 2004;45(3):155–159.

2. Young M. Dermatol Nurs. 2005;17(1):15–19.